BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 18, 2010

Cepatnya masa berlalu

Sedar x sedar da 3 bulan usia baby Najwa..Cepat tul masa berlalu. Aku sebagai ibu begitu teruja nk tgk perkembangan baby ku. Skang ni mcm2 da dia pandai..da gelak bila diagah, da cam suara aku (yo la mummy dia kang!!). Nga papa dia pn dia baikk jek. Yo la, pagi2 b4 g kje papa rajin dukung dia, wat jln2 amik angin kat lua, tukar pampers n main2 nga dia..aku hepi bangat nga life kami skang. Loni tok umi dia jaga so kena bg susu botol la sb aku kje tp time kul 4.30 pm jek dia da taw time aku sampai umah..time ni la dia wat onar nk nyusu bdn. Yo la da seharian tinggal g kje kang..tp aku pong winduu giler kat baby time duk kje 2. Ase xsabar2 nk balik umah, peluk n main2 nga dia.emmmmmmmm. indahnyer saat ini.

Sunday, May 16, 2010

Entry produk kecantikan

Malam tadi aku kuar nga hby nak g Tunas Manja kononnya nk beli barang dapur yg da abis tu..nk beli cikit jek sebab minggu lepas da beli. Tp bila bayar kat kaunter cecah gak rm50 hanya beberapa barang jek. Ni la skang ni ekonomi teruk tp rege brg makin naik..nk wat camne, kita sebagai pengguna kena redha walaupun dlm ati membara..huhu.
Lepas je shopping ckp kat hby singgah jap kat Watson. Tujuannya nak beli lip gloss Simply Siti..hehe. Tp bila sampai sana tgk kaler nye xde lak yg berkenan. Aduss, frust ni..tp nk kurangkan kekecewaan yg melanda aku beli gak lipstik Maybelline Water Shine ( B24 ). Rege xmahal sgt la dlm rm29.90. Duk pusing2 tu 'terbeli' gak Makeup Remover dari brand yang sama n Gel Pengelupasan dari brand Syahirah. Ekceli da lama aku nak beli gel ni tp xterbeli jek!! hehe..ok la, lagi pun rege utk produk ni xmahal sgt la. Nak beli yg mahal Xberkemampuan lak..hehe..

Wednesday, May 12, 2010

Panasssssss

Ntah nape sejak 2 3 ari ni aku jadi hanginnn jek..cpt melenting, jadi panas baran n kuat MERAJUK !! Yang slalu jadi mangsa ialah my hby la.Cian lak kat my hby, asyik dia jer yang kena bersabar ngan perangai BURUK aku ni.
ISHTIGFAR bayak2 yer cik rusz..
Sabtu lepas aku n my fmly g camping kat Pantai Marina, Kemaman. Kami bertolak jam 3pm ( Cehh,mcm jauh jek pantai tu. Padahal 10 minit jek jari umah aku!! ).kuikuikui..
Kitaorg wat bbq, mandi-manda..saja la da lama x have fun nga fmly aku. Yang best nyer akak aku bersama laki n hero2 nyer sanggup datang dari jauh (KL) semata-mata nak bercamping ni..gud..gud. Nanti ada masa aku post pic kitaorg yg semegah mana nih.

Monday, May 10, 2010

Tensennn !!!!!!!!!!!

huhh..2 3 ari ni aku rasa tensen bangat..xtaw la mcm mana nk citer. da x terluah da. Tp aku ase bia la ianya menjadi rahsia diriku asalkan ianya tidak menjadi kudis yang bernanah..Kdg2 'ketensenan' aku di lua kawalan

Thursday, May 6, 2010

KRONOLOGI BERSALIN:

18 Feb 2010 ( KHAMIS )

6.30 pg: aku bangun untuk solat subuh dan setelah tunaikan suruhanNya aku tido balik..hehe. Biasala, xtaw nk wat per kan..

9.00 pg: aku tersedar dr tdo tp masih guling2 ( heh heh ) dan tiba2 dgr bunyi 'pop'. Alamak!! baju tdo ku da basah..cpt2 aku bgun dan tgk lendir bercampur sedikit darah. Aku segera bagitau umi aku sebab konfem 'airbag' aku da pecah..eii..takutnyer. Tp x takut sgt laa..hehe

9.30 pg: selesai breakfast ktorg g spital ( my hby, umi, nenek, sepupu & aku ). Angkut 1 umah daa ke spital.haha. dkt jer spital 2 dlm 5 minit jek nek kte..( Hospital Lati Pasir Mas ). Aku ingat nk g Hosp.Besar KB tp umi aku suggest g yg dkt jek..risau bonar dia kot2 aku terberanak dlm kte..hehe. Sampai je spital terus masuk labor room ( LB ). Bila wat VE da buka 1cm..dug dag dug dag..lepas ciap sume trus transfer masuk wad.

11.00 pg: aku da rs sakit sket2..tp kerap. Aku try wat kiraan sendiri ( ceh mcm pandaii). sakit aku da kerap sgt, 5 minit sekali. Mengikut pembacaanku di internet ini menunjukkan kelahiran akan berlaku dlm ms terdekat..Ya Allah Kau permudahkan segala2 nya..AMIN..

11.15 pg: akak nurse tgk aku menahan kesakitan dan dia terus panggil aku ke bilik nk wat VE lagi. katanya doc nk wat ultrasound dan yg sewaktu dgn nya.ikt je la..bila cek da buka 4cm lg..terus depa hantar aku ko LB. Standby sana plak ( duk sore2 dlm LB) huahuahua..nk lari asenyer!! . Mengikut bidan aku akan bersalin maghrib nnt sb kebiasaan ibu bersalin anak sulung bukaan 1cm bg setiap jam.

12.00 tgh: kesakitan yg kerap tp leh lg ber'sms' lagi nga my hby.Dia duk bg smangat kononnyer..time ni my hby xleh masuk dlm LB lagi..ikut procedur bukaan 8cm baru husband leh masuk. aperr da..time ni la ibu2 bersalin nk sokongan dr husband masing2. Sabar je laa..

3.00 ptg: kesakitan yg kerap dan teramat2 sakit..rs nk menjerit. tp aku kuatkan semangat dan cuba amalkan ayat2 suci al-quran yg telah aku hafal..Ya Allah..xdpt aku bayangkan kesakitannya cmne..hny ibu2 yg pernah melaluinya akan mengerti hakikat kesakitan sebenar. Aku minta permission dr akak nurse nk suh my hby masuk tp depa x izinkan. Sabar je laa..

4.00 ptg: aku da makin xtahan..da rs nk push tp akak nurse xkasi push lagi sb katanya lambat lg bby nk kuar. adoss..giler aper depa ni. tp aku rs bby dlm pewut ni da xsbr2 nk kua da..bidan masuk dan dia kata bukaan dan 10cm dan aku da leh push..

4.05 ptg: dlm aku susah payah bertarung nyawa aku tgk my hby datang dan bg smangat kat aku. setelah cubaan yg ke-4, aku selamat melahirkan bby girl dengan berat 3.1kg..Alhamdullah, kelahiran yg TERINDAH Allah telah anugerahkan padaku..

KEMBALI

aii..cian betul aku nga blog aku nih..da lama aku x update. Bukan aper, lately ni aku bz sket..bz nga kje n my baby..mesti korang tertanya2 kn naper lama sgt aku x update blog aku nih..yo la,2 bulan lebey aku cuti bersalin. Masa dlm pantang aku xberkesempatan nak ber'blog'..ni baru ado ms sket nk sentuh blog aku. xper r,nnt aku sket demi sket update k. Ni nk citer pengalaman bersalin ni..nk taw x?? hehe..