BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 31, 2010

Salindah-Kisah aku dan salindah

Arini datang mood nak ceriter pasal pemakanan tambahan bagi ibu mengandung. bukan kerana aku yang mengandung tapi disebabkan member satu tempat keje aku yang mengandung jadi aku sajer suka2 nak wat entry ni..bukan sorang taw preggy tapi 4 orang serentak..haha..aisehh.

okeh, pasal salindah ni aku da lama dengar produk ni sewaktu aku zaman sekolah menengah dulu. lagipun produk ni da lama berada di pasaran iaitu sejak tahun 1981 dan jangan tak tahu ia sebaya taw dengan aku (1982).hehe..dulu masa duk belajar berangan la konon2 kalu aku preggy nanti aku nak makan salindah ni..gataii tul masa tu..belajar tak abis lagi tapi da pikir nak preggy..hukhuk..


aku lebey teruja dengan produk ni bila satu ari tu aku berkunjung ke rumah member papa di gombak sana. masa tu aku baru preggy 2bulan lebey kot..hehe. dia ada 3 orang anak dan sumer gurl anak2 dia..masa tu aku tengok memang la teramat lasak anak2 dia lebih dari jantan plak peel..panjat sana sini..berlari2 dalam umah tu..sangat la aktif..dan yang amat membuatkan aku rasa kelakar tu mulut anak dia petah berkata2..very da cute anak2 dia..

aku sembang2 dengan wife dia..biasa la sembang2 pasal hal orang pompuan..rhuper2 nyer wife dia ceriter masa preggy kan ketiga3 anak dia amalkan set salindah la..ooww..camtu ek..mengikut kata wife dia masa mengandung dia mengalami alahan yang terlalu teruk..3 kali mengandung 3 kali teruk..he..tapi alhamdulillah bila dia makan set salindah alahannya da kurang dan yang paling ketara dia teramat lah mudah bersalin..kesemuanya mudah..ek?tapi dia berpesan kat aku kita kena tawakal la..bukan nak taksub dengan salindah katanya..disamping berikhtiar kena gak ingat Allah Taala..jadi aku pun nekad nak cuba la..

pic ni masa preggy 8 bulan lebey..
so, masa aku preggy aritu aku beli satu set salindah..satu set rege dalam RM 370 kot..(tak berapa ingat). cara pemakanan dia sangat la senang.dalam kotak tu ada tatacara pemakanan nyer..lagipun ubat dia kemam macam makan gula2 gitu. masa tu gak aku keje kat TTDI k.l dan berjauhan dengan my hby..so sangat la berdikari aku nih..alhamdulillah sepanjang aku preggy sikit alahan pun aku tak pernah alami..pendek kata mengandung ni sangat senang bagi aku..

rutin check up pun ambil masa yang singkat sebab aku takder masalah kesihatan..nak gi klinik nek motor skuter aku tu sorang2 jer..laki kan jauh..korang bayangkan masa duk k.l aku duk di tingkat 4..nak gi keje turun naik tangga..sampai la aku preggy 8 bulan masih lagi turun naik tangga..tak der semput2 pun..masa keje rasa cergas dan bertenaga..

bila aku da transfer ke kemaman ni sambung check up kat klinik sini plak..sampaikan nurse kay sini gitau..'senang nyer check awak ni..nak tanda dalam buku merah pun laju jer'..sebab aku takder masalah kesihatan senang la kerja dorang..alhamdulillah, salindah begitu serasi dengan aku..jangan tak tau aku preggy hampir 9 bulan aku masih bawak motor sorang2 taw..bukan bawak jalan kampung tapi jalan k.l taw!..hehe

oppsss..salindah ni dia alah dengan kafein..so, aku peminat tegar nescafe terpaksa berhati2 skit..nak minum nes boley tapi jarakkan 4 jam dengan pengambilan salindah..

masa tu gak ubat-ubatan lain aku tak amik da..termasuklah ubat spital..

ni jer panglaman aku masa preggy dulu..hehe..aku tak sure la orang lain punyer pendapat..tapi bagi aku salindah da bestttt..nanti aku wat entry masa bersalin plak kay..

Lagi 2 jam ke taun 2011..


Pejam celik pejam celik taun 2011 menggamit kedatangan..maknanyer 2010 bakal meninggalkan kita..ermm, kalo dikenang2 banyak kenangan pahit dan manis dalam kehidupan ni..tapi aku nak kenang yang manis2 jerk..yang pahit buang ke laut..wakaka..

okeh, apa azam anda taun 2011? mesti banyak kan?kan?..aku ada azam gak..banyaaaaakkk tapi nak list yang mana lebih penting dari yang penting..haha..belit2..azam aku taun 2011:
  • jadi isteri yang paling baik dan solehah..insyaallah, kesilapan dan kekurangan yang lepas2 tu akan diperbaiki
  • jadi mummy yang sangattt penyayang kepada najwa dan anak2 yang lain..(coming soon la) hehe
  • jadi anak yang taat kepada umi dan abah..cuba membahagiakan mereka selagi nadi masih berdenyut..
  • tingkatkan kualiti dalam kerjaya..
  • disiplin lebih skit..kiki..terutama dalam menabung..ahakss
  • nak gi bercuti bersama keluarga terchinta..qada taun 2010..cuti banyak yang 'burn'
  • nak ada aset sendiri-TERATAK HANIM...insyaallah..
haa..banyak lagi sebenarnyer tuu..tapi itu yang paling penting..insyaallah, jika niat kita ikhlas semua tu akan terlaksana..bye..

Thursday, December 30, 2010

Vase munga henglish

Assalamualaikum...
Lama tak apdet belog..langsung tak on lappy coz najwa demam teruk..teruk dari kebiasaan..da 4 ari dia demam dan batuk2 yang teruk. dalam 4 ari tu da 2 kali aku bawak gi spital/klinik..mungkinkah nak kena cikenpox?denggi? Ya Allah jauhkan lah semua itu...

okeh, nak citer vase aku da sampai..isnin diposkan dan selasa da ada dalam dakapan aku da pun..beli mana?biasa la dari sini..aku 'cop' da lama tau..hehe..

ni kes tak nyempat2 la tu..dalam kotak tu ada vase 2 buah, stiker 3 jenis dan free gift telur berkaki..tq yer cik puan rose sebab sudi kasik free gift kat saya..eceh, sopan giler ayat tu..dan aku letak vase tu kat....

wat sementara letak kat sini dulu..sebab rasanyer tempat ni jer yang paling selamat dari dicerobah najwa..hehe..bunga tak carik lagi..tunggu la dulu..pencarian akan bermula..kuikui...eh..eh..pintu kabinet terpaksa di ikat..biasa la si tecik tu asyik bukak katup jer pintu tu..

Sunday, December 26, 2010

Aktiviti Hari Kristmas

Pagi: bangun tido kemas umah, papa jemur baju dan hari ni tetiba aku terajin nak masuk coz kami tak keje..menu gulai ikan tongkol, ikan bakar, budu dan petai..heh heh

 ni bapak misali duk idupkan api
cara moden idupkan api



pastu dalam kul 2.30 pm kami gi ke tempat kenduri. member baik papa nak bertunang..dekat jer nga umah aku..
ini badariah..heh heh

member papa
majlis bertunang da ala2 kawin..ada pelamin bagai plak..tengok hantaran ni, meriahhh...perasan tak bekas letak barang2 tu? vase henglish style..i like u!..kalo muka tak malu rasa nak mintak jer..tapi muka i malu la plakk..haha.



 ni nasi aku..papa tak makan..kali ke-2 da ni makan..


okeh, lepas mintak permisi kami nak gerak ke umah biras aku plak..nak tengok dia bersalin. eh..balik tukar baju sat...kami kena gi ke Cheneh la coz dia berpantang umah mak dia..gi sekali dengan abang mat (abg my hby)..

umah abg ipar


pi satu kete jer..senang..

baby girl..Iffah Dianah Syuhada..perggh nama

masa lahir baby ni 3.96 kg..makk aii besar nyer..patut la kena ceaser...najwa 3.1 kg jer..tu pun doktor duk jangka cecah 3.8 kg..kuikui..lepas maghrib kami balik ke chukai ..singgah umah abg mat nak amik kete dulu. tapi sebelum tu kakak ipar suh makan nasi plak..tak tolak beb! rezeki..ni kali ke-3 aku makan. hehe..abis tu canner nak kurus..?

sekian aktiviti di hari Kristmas...

Wednesday, December 22, 2010

Deko secoet..

Salam..arini ada mood nak wat entry deko2 yang secoet..

Rak dinding yang aku beli dari pn.ros da hampir penuh..tapi hanya dua rak yang aku ada setakat ni..niat nak tambah tapi biar dulu arr..bila da ada tu nak la penuhkan tempat nya yer tak? so, bila aku pegi ke romantika aritu boley la memborong sakan sikit..so, skang ni da hampir penuh. cuma item yang besar2 tu masih tak der umah lagi..tunggu aku beli gobok yang besar skit la..

aku tak der idea sebenarnya nak hias2 ni..tapi idea yang secoet ni aku ilham kan jugak..rasanya masih janggal kot deko aku tuu..ni la hasil dia


ni langsir elyza's yang aku tempah aritu..pasang kat slidding jer dulu..yang lain malas nak pasang lagi..haha. dalam pic ni nampak pucat kan..mayb flash terang kot. so simple...


ni rak yang beli online daripada englishdecomania..da hampir penuh da deco item tu..opps, dollies & pillow tu pulak beli dengan ayulittlecottage.cantik tak dollies & pillow tuu?.nak order terjah blog tu ek..nanti nak letak pulak wall plate kat tengah2 rak tuu..ntah bila la pulak..he

close up skit
 deco item beli dengan englishdecomania gak..tapi ada gak yang aku rembat dari romantika..

close up
dua tempat lagi tak der penghuni..ni kena letak deco item yang kecik2..nanti tak muat plak sebab space dia secoet jerk..
almari kasut
almari kasut ni tempat aku letak telefon umah dan ibu stremyx..haha. tapi nak nampakkan dia gaya inggeris aku lapik dengan table runner..juga dari ayulittlecottage. haa, untuk makluman umah aku belum ada set sofa dan set dinning table..memang taknak beli lagi. bagi ruang kat najwa nak 'membuas'..

quilt tu aku beli kat romantika gak..takder tempat khas lagi..so, buat lapik box jer dulu..pillow tu kan ada 2 pcs..satu letak kat sini. tapi memang tak kena tempat pun..bia la dulu..nanti2 aku ejas semula..

k la, tu jer idea deko yang sebesar kuman..bye2

Monday, December 20, 2010

Sakit gigi ke gigi sakit?

Hari ni aku tak gi keje. bukan malas atau sajer2 taknak pegi..aku sakit..eh..gigi yang sakit! ke sakit gigi? ahh, mana2 la..bukan ngades2 taw tapi sirius sakit ni..sebenar nya semalam lagi aku da rasa tapi buat2 tak taw jek..konon terer la leh bertahan..semalam jugak Dato Ketua Polis Terengganu datang wat lawatan di IPD Kemaman sempena pertukaran beliau ke Kontinjen Perak nanti. aku tak der tugas rasmi cuma menolong geng2 PERKEP buat apa yang patut. tapi disebabkan gigi ni da rasa ngilu2 aku undur diri slow2 la kan..

biar la orang kata tak mau tolong ke aper..da aku sakit gigi kan..kang tak pasal2 aku mengamuk 1 IPD tu..hehe. sakit gigi ni bukan sakit main2 taw..korang penah tak sakit gigi? penah? haa..taw la camner rasa dia kan..rasa dia manis2 sedap gitu..balik dari keje petang semalam da rasa berdenyut2 da wei..amik 1 bijik panadol activ fast rasa lega kejap..dalam kul 6 gitu my hby balik dari keje. ngadu kat dia..alalaa manja ek..aikk..berdenyut lagi..telan lagi 1 bijik..bertahan cuma seketika jer..gitau dia aku teringin nak makan donut big apple tu..dalam sakit2 leh lagi rekues macam2 kan..'kalo sakit kita tak yah kuar la malam ni..'eh, da ok da ni..'haha..tetiba cakap da ok..

so malam tadi kitaorang kuar jugak. sebelum tu singgah kat farmasi beli ubat tahan sakit dulu..pastu gerak ke mesra mall kerteh tuu sebab kat situ jer ada donut big apple..da puluh kali sampai sini...




sampai2 jer terus beli donut..tapi tak snap pic sebab lupa..haha..datang tak beli apa2 pn..semata2 kerana donut..hikhik..sempat menjamu selera di food court jer..hot plate jer menu kami..



seperti biasa ni gambar begedik2..hehe

owh..berbalik ke ceriter sakit gigi tuh, pagi ni aku bangun tido terkezut beruk sebab pipi aku da benjol2..bengkak gusi kot sebab menahan sakit dari semalam lagi. so, plan arini mc la..konpem dapat mc sebab bukti da ada kan..kan..

kul 8.15 am gerak nak gi klinik..najwa niat nak atar ke taska sebab mummy sakit tak leh jaga adik..hehe..klinik tak bukak lagi..gi makan dulu la..order roti canai 2 keping..hohoho..sakit2 pun bantai makan macam aper ntah..1 keping untuk adik 1 keping untuk mummy..yola tu..hehe. da siap gerak ke klinik. ni bukti orang sakit gigi..

muka seposen


haa..nampak tak bengkak tuu..? doktor bagi ubat jer dulu..seminggu nanti pegi semula untuk cabut..huhu..doktor pesan lagi..'balik rumah u tuam2 dengan air panas tempat bengkak tu yer..'iyo la doktor,hamba turut perintah..(ayat tu tipu jer)..hehe..rawatan untuk 3 jenis ubat rm 38 termasuk la servis duk nganga mulut kat dia..haha..

sekian untuk hari ni..

Friday, December 17, 2010

My 1st GiveAway-Hanya Untuk Kamu

Sebenarnyer aku duk terpikir2 nak join ke tak GA ni..aku ni nama jer blogger tapi haram tak reti benda2 cenggini nih..blogger suam2 kuku katakan. tapi bila pikir lebey2 teringin gak nak join. maka GA anjuran puan izan ni aku sahut dengan besar ati nyer..pestaim ni taw join benda ni..

ekceli izan ni aku kenal dalam blog la..jujur aku katakan dia adalah blogger ke-2 yang aku kenal..blog dia akan aku terjah bila aku buka lappy ni..dulu aku silent reader jer tapi sejak kes lappy aku tak leh upload pic tu aku berani mesej izan ni..masa tu takut gak kan kot2 dia tak reply mesej aku tu..tapi alhamdulillah dia tolong aku sekadar yang termampu..ingatkan dia sombong..hehe..rhuper2 nyer baik ati dia duk melayan soklan aku yang ntahperkebendenyer tuu..

aku suka baca blog dia sebab dia pandai tang mekap2 tuu..aku pun suker mekap tapi sekadar biasa2 jer! jauh sekali kalo nak jadi mak andam ni..terketar2 nak mekapkan orang..kalo pasal produk kecantikan yang terbaru yang terbest di pasaran dia expert..bukan puji taw!satu lagi kalo pasal fesyen tudung ni dia laju jer..aku rasa kalo dia bukak bundle tudung pun mesti meriah kan..kan..sebab da berlambak tudung dalam lemari dia tuu..kalo nak sedekahkan aku pun leh gak yang taknak pakai tuu..hikhik..

haa..so korang jom la sama2 kita join GA izan ni..mana taw menang kan. dapet la frame gambo yang kiut tuu..nak tak?

  • Copy banner di atas,masukkan ke dalam entry GA anda serta linkkan ke blog izan.
  • Jadi follower blog dia
  • Buat satu entry ringkas sahaja untuk GA ini.
  • Letak juga banner ini di sidebar dan linkkan ke blog dia. 
  • Tag 2 orang rakan blogger anda.
  • Jangan lupa dropkan link anda di kotak komen entry GA dia yer..
senang jer nak join..eceh..berlagak pandai haku nih..masa panjang lagi. tarikh tutup penyertaan pada 11 JANUARI 2011. nak taw adiah tak??jom...


best gak kalo dapat nih..so, aku nak tag:
-gadiskampung
-http://englishdecomania.blogspot.com

hehe..jangan mare taw!

Hanim Najwa (9M)

Tinggal beberapa hari lagi si najwa ni nak masuk 10 bulan..dalam tempoh ni macam2 gaya dan ragam yang ditonjolkan..keletah yang sangat aktif  dan menghiburkan. walaupun kadang2 mengundang rasa ketidaksabaran di hati mummy dia ni tapi bila tengok airmuka dia pasti hati aku kembali menjadi sejuk..ohh najwa, kehadiran mu melengkapkan hidup mummy ni..

kadang2 bergurau dengan papa dia..'anak baru sorang tapi da rasa tak terkejar' haha..camne ek kalo anak ramai..pasti berkejar2 aku dibuat nya! niat di hati nak tambah baby lagi, tapi bila memikirkan si najwa ni masih kecik hasrat tu berkubur je la..tak pe la rezki bila2 masa akan datang..kawan2 aku da 3, 4 orang anak..ermm...akan ku curahkan sepenuh kasih sayang padanya..akan ku didik nya menjadi insan yang berguna..menghormati orang tua dan ingat asal-usul..

bila kat rumah, keletahnya begitu menyerlah..balik kampung jer jadi manja! langsung tak nak berenggang..ni haa, cuba tengok aksi dia..

tengok la nih..merangkak tak berapa terer tapi da pandai nak panjat meja jepun tuu...siap berpegang sebelah tangan lagi..

ni plak nak mengemas ke?aduss..abis sepah umah taw!..quilt mummy baru beli tuu..takdak tempat khas lagi nak taruk..wat alas box jer dulu..hehe..

tak per la dik, kemas la apa yang patut..duk umah baru nanti takde peluang nak wat camni lagi taw...

nak marah tak leh..cian..tecik lagi nih..aku dulu camni gak kot..ahakss..

rata2 orang akan kata..'eh, anak cina..wah, macam jepuunn..anak korea sesat..'huh, macam2 gelaran taw..tapi yang pasti 'adik' anak mummy..mummy sayang adik..papa pun sayang adik..bila mummy nak marah,mummy tilik puas2 muka adik yang comey tuu..terus MARAH mummy akan hilang..

wahai ibu2 di luar sana, kita rasa nak marah bila anak2 nakal..nak cubit2 bila anak2 sepahkan barang..sebab kita insan biasa..reda kan lah kemarahan itu dengan menatap wajah kesayangan kita sepenuh hati. pasti kemarahan akan REDA..sabarlah, sesungguhnya Allah itu akan membalas setiap kesabaran kita..

Thursday, December 16, 2010

Segarkan Udara Dapur..

Salam..arini rajin skit nak kasik tips/petua..tips ni aku baca dalam majalah..tapi tak penah try pun lagi..hehe..saja nak bekongsi macam ner nak segarkan udara dapur..baca taw!

'Masukkan 1 botol cuka putih ke dalam periuk berisi air. rebus selama beberapa minit sehingga benar-benar mendidih. biarkan wap daripada air rebusan ini memenuhi dapur anda. hasilnya, wap ini secara tidak langsung membantu anda mengurangkan bau yang kurang menyenangkan di dapur dan memberikan udara segar.'

pic takder kena mengena ngan ceriter..hee
 korang jangan tak try plak..tapi kan kalo camni kena beli cuka berdozen-dozen la..1 botol sehari semata2 untuk udara segar..hikhik...selamat mencuba!

Wednesday, December 15, 2010

Bergedik dengan kawan TTDI

Ahakss..tajuk bikin gempak kay..ni punyer cerita gi klang jumaat lepas la..tapi masa bergedik ni ari sabtu taw! eh..belit2 plak ayat aku..okey macam ni al-kisah nyer...

petang sabtu kami bertiga nak go back to kemaman. lalu kut setia alam tu..h/way per ek orang panggil tang situ?ngak tahu aku ni..kalo ikut situ kena lalu damansara-TTDI..baru hala ke gombak. niat asal nak berenti jap kat TTDI tu sebab nak jumpa member2 lama. pastu terpaksa tukar plan tak nak berenti sebab takut lambat sampai umah plak..tapi aku suruh hby lalu jer la ikut situ..ye la sejak transfer ke kemaman ni da setahun aku tak jejak TTDI lagi..ingat alang2 da lalu kut situ nak hirup udara TTDI jap..tak singgah pun takper.

bila kete kami menghala ke h/way Penchala Link tiba-tiba..krriiingg..kkrriiiiiinnggg...
'alamak ika kal la pa..'terpaksa angkat taw!..'ooo..akak datang tak gitau pun ek!'...hahaha..'wei, k.rus memang tak gtau saper2 pun..ni pun just lalu tak sempat nak menyinggah..nak balik kemaman nii..'

'ala...akak singgah la jap, nak tengok si tembam tu..!..aku kerling hby kat sebelah..'pa..camner ni?nak singgah ke?'..ermm..singgah la jap..mengharap plak dorang tu..'so, terpaksa la menyinggah kejap. pusing balik la jawab dia..rupa2 nyer si ika tengok kami masa kat lampu isyarat jln datuk sulaiman tu..aduss..so, pe lagi kami berjimba2 la kejap..


budak2 balai TTDI bersukan


so kami bertolak gak la dalam kul 7pm..sampai umah da kul 11pm..papa bawak kete main2 katanyer..ada anak kan mana leh bawak laju2..kay la sekian 2 hari di k.l..

Romantika s.a

Petang jumaat lepas aku gi ke romantika s.alam..alang-alang da datang klang ni amik la peluang yang ada tu kan..pegi PAS semata-mata nak terjah romantika jer..level lain tak menyinggah langsung. lagipun masa da suntuk sangat sebab janji nga member aku nak pegi umah dia kat meru lepas maghrib.

romantika tu level 5 di dalam plaza alam sentral (PAS) s.alam. aku tak penah pun datang sini taw! my hby penah datang tapi dia ingat-ingat lupa plak. sebab masa dia datang tu time dia muda trang tang tang dulu..huk oloh..dekat jer dengan umah akak aku kat bukit raja tu. cuma yang lama nyer nak carik parking. pusing pat lima kali baru jumpa.hehe...

ada ceriter klakar skit la masa dalam lif tu. kami parking kete kat level B2. nek la lift..jenuh plak kalo nek eskelator..dalam lift tu ada 3 orang dewasa dan termasuk kami jadi 6 orang la..aku syok duk berangan nak beli itu ini kan.. sampai kat level G 3orang tu nak kuar la. tiba-tiba hby aku dengan panik nyer ajak kami kuar cepat-cepat...aku pelik la kan. ada gegaran ke?lif rosak ke?

aku tanyer nape?dia tak gitau lagi sebab nak kuar dulu dari lif tu. lepas da kuar baru dia citer..rhuper2 nya dia pening. aku tengok dahi dia berpeluh2. masa tu dia dukung si najwa. aku tanyer dia apesal leh pening plak. tadi elok ajer..dia cakap dia duk terbayang yang kami ni terperangkap dalam lif tu..duk terkepong dalam lif dalam keadaan yang gelap..hahahaha..kelakar tul la laki den ni. boley plak dia duk bedrama dalam lif..wat malu kaum jek..laki den ni tak leh bawak gi majlis taw!

so terpaksa la kami nek eskalator..jenuh plak nak sampai level 5 tuu..da sampai atas leh plak dia berposing2..dush..dushh laki haku nih..



owh..sungguh tak sabar kay nak masuk romantika nih..rasa aku nak berlari2 jer atas eskalator tuu..da nampak da bayang2 barang yang aku nak rembat..hikhik..buruk perangai..okey korang layan dulu la pic ni. sebenarnya aku takut gak nak snap pic dalam ni..boley ke tak boley ni?..arghh belasah jer la..wat kenangan mai romantika..kekeke





dalam sejam kot kami kat dalam tu..beli barang yang kecik2 jer. senang nak angkut dan bawak balik kemaman nanti..ni barang yang aku sempat rembat! nasib baik bawak wit tak banyak..hee..ni hasil rembatan..



lepas tu terus ke umah ain, member aku dari matrik lagi..da setahun tak jumpa dia..aku tak bawak apa pun masa gi umah dia. niat nak cari la kedai roti area meru tu. tapi sampai ke sudah tak jumpa kedai tu..last2 gi umah dia tangan kosong jer. malu gak kan, da la lama tak jumpa. pegi plak dengan tangan kosong..

ain siap masak makaroni bakar lagi. serius wei uols, ni pestaim aku makan makaroni bakar..sedap la dia wat..siap rekues resipi plak tuu..konon2 nyer rajin la aku nak masak..hehe



masa sampai hby ain takdak kat umah..keje shift petang. kul seblas baru balik. cuma ada ain ngan umairah jer (gegurl ain la)..kami tak leh nak tunggu lama-lama kan..walaupun banyak bonar benda yang dikongsikan..tak pe la, len kali kami datang menyinggah lagi ain yer!..

oppss..nak balik tu dia siap adiahkan najwa 2 lai baju dan seluar..ermm..ain..ain..ni aku bertambah malu la ni..aku tak adiahkan apa2 kat umairah...

ni jer la xtvt kami ari jumaat di klang..penat, balik umah tido..tata