BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 20, 2010

Sakit gigi ke gigi sakit?

Hari ni aku tak gi keje. bukan malas atau sajer2 taknak pegi..aku sakit..eh..gigi yang sakit! ke sakit gigi? ahh, mana2 la..bukan ngades2 taw tapi sirius sakit ni..sebenar nya semalam lagi aku da rasa tapi buat2 tak taw jek..konon terer la leh bertahan..semalam jugak Dato Ketua Polis Terengganu datang wat lawatan di IPD Kemaman sempena pertukaran beliau ke Kontinjen Perak nanti. aku tak der tugas rasmi cuma menolong geng2 PERKEP buat apa yang patut. tapi disebabkan gigi ni da rasa ngilu2 aku undur diri slow2 la kan..

biar la orang kata tak mau tolong ke aper..da aku sakit gigi kan..kang tak pasal2 aku mengamuk 1 IPD tu..hehe. sakit gigi ni bukan sakit main2 taw..korang penah tak sakit gigi? penah? haa..taw la camner rasa dia kan..rasa dia manis2 sedap gitu..balik dari keje petang semalam da rasa berdenyut2 da wei..amik 1 bijik panadol activ fast rasa lega kejap..dalam kul 6 gitu my hby balik dari keje. ngadu kat dia..alalaa manja ek..aikk..berdenyut lagi..telan lagi 1 bijik..bertahan cuma seketika jer..gitau dia aku teringin nak makan donut big apple tu..dalam sakit2 leh lagi rekues macam2 kan..'kalo sakit kita tak yah kuar la malam ni..'eh, da ok da ni..'haha..tetiba cakap da ok..

so malam tadi kitaorang kuar jugak. sebelum tu singgah kat farmasi beli ubat tahan sakit dulu..pastu gerak ke mesra mall kerteh tuu sebab kat situ jer ada donut big apple..da puluh kali sampai sini...




sampai2 jer terus beli donut..tapi tak snap pic sebab lupa..haha..datang tak beli apa2 pn..semata2 kerana donut..hikhik..sempat menjamu selera di food court jer..hot plate jer menu kami..



seperti biasa ni gambar begedik2..hehe

owh..berbalik ke ceriter sakit gigi tuh, pagi ni aku bangun tido terkezut beruk sebab pipi aku da benjol2..bengkak gusi kot sebab menahan sakit dari semalam lagi. so, plan arini mc la..konpem dapat mc sebab bukti da ada kan..kan..

kul 8.15 am gerak nak gi klinik..najwa niat nak atar ke taska sebab mummy sakit tak leh jaga adik..hehe..klinik tak bukak lagi..gi makan dulu la..order roti canai 2 keping..hohoho..sakit2 pun bantai makan macam aper ntah..1 keping untuk adik 1 keping untuk mummy..yola tu..hehe. da siap gerak ke klinik. ni bukti orang sakit gigi..

muka seposen


haa..nampak tak bengkak tuu..? doktor bagi ubat jer dulu..seminggu nanti pegi semula untuk cabut..huhu..doktor pesan lagi..'balik rumah u tuam2 dengan air panas tempat bengkak tu yer..'iyo la doktor,hamba turut perintah..(ayat tu tipu jer)..hehe..rawatan untuk 3 jenis ubat rm 38 termasuk la servis duk nganga mulut kat dia..haha..

sekian untuk hari ni..

0 SUDI TAK?: