BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, June 27, 2010

berita tak berapa baikk..

Malam tadi papa dpt mesej dr kg mengatakan ayah masuk wad lg..berita yg kami terima amat2 mendebarkan..2minggu lps ayah da admitted beberapa hari kerana mengalami komplikasi jantung. tp aritu papa da balik klate sorang2 sebab mummy xdpt ikut..bukan xnak ikut balik tp ader sebab yg munasabah yg menjadi halangan. kali ni mummy n adik akan ikut papa balik tanah merah gak sebab nanti mnyesal xsudah lak..klo tpaksa amik EL. moga2 ayah akan sihat sepenuhnyer..pagi tadi dapat panggilan dari ummi n diberitahu bahawa ummi n abah da bertolak dari klang ke klate nga bas..seminggu lebey my parents stay umah akak aku kat bukit raja klang..sori ummi kerana ank mu ini xdapat antar ummi n abah balik klate kerana kekangan kerja..huhu..sedey..tp xper mgu ni anakmu ini akan jejak kn kaki d sana.haha..
Arini sempena ari cuti umum bagi negeri tranu kerana katanya tranu kiter ni menang besar dlm SUKMA..aku xtaw pn tp dgr2 citer gitu la.xminat sukan punyer pasal smpai xtaw berita2 penting ini.( dulu minat giler) .ye ek..leh gtu??tp yg sedey nyer org len cuti tp aku still keno kje..nk wat cmner kje nga org klo kje cendiri kn syonok..cuti la brape ari yg kau nk..xgitu!! syokk ar papa xkje..wengki taw!! x aci..x aci..hehe.jeles xbertempat haku nih..
semalam ari sabtu aku g dgr satu ceramah (bukan ceramah sebenarnya) mengenai BICARA JUTAWAN. ha,amik kau..jutawan terus.mende ni da lama aku nk join tp asyik xjadi jek..sorang2 ni malas la skit kan.nk ajak papa dia kje semalam n yg UTAMA nyer dia kureng minat skit..xminat nk jd jutawan!haha..poyo jek ayat dia..gasak la, aku g gak walau sorang2 pn..wat muka xmalu n wat2 berani tahap cipan..gigih ni nk pegi punyer pasal smp atar bby najwa ke taska..nasib bek taska ctu 24 jam beroperasi..gtau pengasuh,aku ader miting..haha.lantak la,aku bayar ape tiap2 bulan. sampai je sana kal akak urusetia yg aku xkenal..brani mati la ni..perjumpaan tersebut diadakan di dewan MPK (majlis perbandaran kemaman). dewan aper aku x ingat..masuk dlm yg ala-ala dewan kuliah ipt ditu..ada ekon, screen besar..n amat selesa..ha,kn nk jdi jutawan xkan nk sewa tempat cikai2.. xgitu!!best gak la sebab leh berkenalan nga sorang dua akak2 kat cni..kongsi2 panglaman..time dgr ceramah dia mmg smangat gilos uolls..tp tang nk byar nk masuk pakej tu mau aku pk berkali2..tp nk jadi jutawan punyer psl abaikan la hasutan kiri kanan depan belakang..aku hnya byar keahlian shj sebanyak rm 38 tp klo nk income lebey kna pilih pakej yg macem2 tuu..malas ah nk cter sebab aku pn xbrape phm lg sebenarnyer..korang penah dgr  UPTREND?? ha..yg ni la aku nk join..ala,yg N.D LALA join tu..dia da kaya da..aku bila lg agk2 nyer?? tp kn korang yg ni aku dgr2 info la (suara2 sumbing) kompeni yg ni leh dipercayai..n listed kat bursa m'sia..pastu ada anugerah dr jakim..gtu la..aku nk masuk pakej rm 532 tu tp...tp...papa, tolong bg pinjam seketika duit papa tuu..mummy nk bg kat uptrend ni..nnt klo kita kaya,papa ckp nk aper mummy blanje nnt..hehehe..besh x?? tp xsemudah itu aku nk perdaya my hby..dia adalah seorang yg sukar menerima mende2 ni sume..aku punyer la citer dari A-Z tp ko tau aper jawapn yg aku tima??ala..mende ni da lama papa dgr..da rmai mber2 papa ajak.da ramai mber2 papa selerak...ala,susah nk ajk org join..ala..ala..bla..bla..bla..menci haku!! menci..menci..mencii...ni nk mlemahkan smangat aku ke aper ni..last2 mlm td haku tertido gtu jek n siap bermimpi..AKU SEORANG JUTAWAN...hhahaha...
sedar2 tdo,ari da pagi..ciap2 nk g kje..jutawan ntah ke mana..!! tp aku gigih gak nk join..gasakz la!!dush..dush..sepak saper2 yg hasut xbg masuk...SEKIAN..amin. (pekebende la aku nih)!!...

0 SUDI TAK?: