BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, June 20, 2010

Jejalan ke kerteh

ni duk test pengurut mata 'PERMATA HIJRAH'
semalam aku balik kje papa datang amik n kitaorang terus g amik najwa kat taska. rasa sgt lega sebab ekon kete da ok. tengah hari tu papa da g repair ekon kte yg da lama plan nk wat..bukan aper cian kat adik panas sgt nnt. pagi2 aku g anta dia kat taska ok la sebab udara cejuk lg tp bila kul 4 pm korang bayangkan cmner matahari membahang..leh jd demam budak tu nanti..so,kitaorg terpaksa mengeluarkan sebahgian wang simpanan gara-gara nk repair ekon ni. nk tgu gaji yg beberapa hari lagi x sanggup da. nama da pun wang simpanan mesti nk guna time sesak kn..x gitu?? semalam papa da berhabis gak dlm rm650 utk ekon jek. emm,xper la demi baby terchinta. so,balik mandi n solat kitaorang bersiap-siap la nk g ke kerteh..nk cari car seat baby utk adik (najwa). tp kan yg sebenarnya aku ni sj je nk jejalan2.boring duk umah.nak beli mende tu mende ni adalah ALASAN semata-mata..hahaha..so,virus ni da berjangkit kat baby aku..dia xleh duk lama-lama dlm umh.berteriak sana berteriak sini.bila bawa kua jer pandai la dia diam nyer!! eii..xleh tahan ni..eh, melalut laks aku ni..kita sambung cter td k..so sebelum bertolak g kerteh pewut ni da kukkak kukkak..minta isi.papa dgn baik hati nyer g masak nasi n wat lauk yg simple2 jek.takut xsempat sebab kitaorang bajet nk sampai kerteh lum maghrib..tp yo la kita hanya merancang tp Tuhan yg menentukan..ms ktorang on da way azan pun berkumandang.so,brenti dulu masjid tepi jln tu.yo la xsyok la nk shopping tp kewajipan xditunaikan lagi..da siap sume sambung lg perjalanan ( ceh cam jauh jek kerteh tu..padahal setengah jam jek dr umah ). elok-elok da sampai depan pintu utama MESRA MALL tiba-tiba bunyi yg xsodap didengar.kitaorang tertnya2 bunyi apakah itu?? eii..ayat skema giler..papa cek enjin, katanya n rasanyer bunyi tali kipas. YE KE??konpius aku ni..xreti bab2 gni..yg aku tahu bawak kete jek.tp xper papa kata ada lg gerenti nga tokey cina tu..
kami masuk dalam mesra mall n cari barang-barang yg nk dibeli tu.tp ms sampai kat satu port ni ader orang rmai tgh kerumun apa ntah..aku xcited nk tau gak..rhupa2 nyer sesi fotoshoot..bila tgk pakej yg ditawarkan ase2 nk try gak..tp budak cina tu gtau amik pic dlu klo xbekenan xnak pn xper..alala,leh ke gtu??tp kan kalo korang la bila da snap2 sume tu ada ke xjadi nk amik??xder kn?xder kan?haha..bodo nyer haku ni..tanya jwb sendiri..aku tringin sebab aku nk antar pic adik dlm pertandingan baby fotogenik yg dianjurkan oleh PUREEN.ni alang-alang da jumpa fotoshoot ni aku sambar je la..xyah aku susah-susah nk snap pic sendiri.xterer mana pn aku ni..hehe.so,alang-alang baby da posing aku da ter'xcited' nk join skali.tgn papa aku tarik sama..adalah dlm 2 3 keping jek gmbo mak bapak nyer..xpo la asal ado..da siap sume sesi memilih pic yg berkenan lak..aku amik saiz 4R sekeping, 6R 2keping & 9R sekeping n tambah soft copy rm 15.kira-kira adalah rm 55 gitu..ha..tgk dlm nk sajer2 da jadi xsengaja da..ni bajet yg x di bajet..ado ko paham??
ok, kitaorg meneruskan plak hajat di hati nk cari car seat bby ni..ada la jumpa 4 5 jenis. xbanyak sgt choice tp nk wat guane,terpaksa amik la..cian plak adik nnt..amat bahaya jika baby diletakkan ats seat tanpa ciri-ciri keselamatan..cewah, prihatin la tu!! rege car seat tu after less rm 175. g cari lak aper2 yg berkenan di ati.( ni mmg xbajet k)..tp nasib bek aku leh kawal nafsu xshopping mende2 merapu!! tolong insaf jap k..jln2 lak kat stall tengah tu terjeling lak wallet. ingat nk beli kat papa.present ari bapa kannn..bila pk papa setia guna wallet yg aku bg wat hantaran kawin ari tuu..da lunyai pun wallet tu. so beli la wallet baru khas buat insan terchinta..kikiki..rego nyer murah jek..rm 60 after less.beli yg murah jek (bajet la kata kn)hehe..asalkan ado k.masuk lak kedai aksesori,niat nk beli cekak bulu-bulu kat adik..ciut je bila tgk baby pakai cekak gtu..tp xdo lak bila kita nk..tp xpe..xjumpa brg bby yg mak bby pn leh kn...sila setuju k.so,aku sambar gak cekak utk aku n gelang ungu yg so sweettt..da nmpk cantik sambar je la..cekak aku yg lama da tamat riwayat da pn..gara2 tertindih masa tdo aritu..duk pusing2 tu masa da nk kul 10 pm..jp lg shop da nk ttup..so kami cpt2 beli aper yg patut,kalut ngan adik duk nangis2 nk tdo, pampers  xbertukar dari ptg td..ades,,sadis sgh ni..papa terpaksa tolak sroller n troli barang.aku duk dukung adik..ko bayangkan cmner gelagat papa nk hendel 2 bende yg besar tu..hahaha..pdn muka papa. tp atas sebab berpegang kepada title bapak mithali dia gagahkan jua menolak kedua2 nya dgn macho sekali..da..da..nk balik ni..oppss..papa,mami nk donut!!da lama kempunan ni..tp bukan donut 3 biji seringget tu tp nk donut BIG APPLE..so,sang suami dgn sabar nyer menurut aje kata istri nyer yg ngades2 ni..so, beli la 4 biji bersamaan rm 9.20..da la,nk balik ni..sok nk keje.masuk dlm kte xleh bukak ekon papa takut tali kipas putus..so,panas la seketika sementara direpair sok..sampai umah kul 11pm lebey gtuu..k la..continue nx entry..daa

0 SUDI TAK?: