BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 14, 2011

Tanjung Lumpor, Kuantan

Hari Jumaat lepas setelah abis kursus kami sekeluarga menyinggah makan2 di Tanjung Lumpor, Kuantan. sebenarnya keinginan nak pegi memang da lama tapi masa  jer yang tak mengizinkan..dengar2 ceriter dari orang2 tempat tu memang best. tapi kan kedai makan area sini memang banyak sampai tak taw yang mana da best..last2 my hby kal kawan dia mintak sajesen kedai mana yang okey..

so, pilihan kami pada petang tu adalah di Ana Ikan Bakar Petai..jom kita cuba best ke tak best..hikhik


masa ni pewut tengah lapar giler kay..hehe


ni pulak menu yang kami pilih..


lauk2 ni sumer kita boleh pilih sendiri..nak besar ke nak kecik ke..memang fresh2 arr..

masa kami sampai ni da dekat2 nak maghrib da..orang makin ramai..kalo kira suasana restoren ni memang selesa sebab banyak meja2 diletakkan di ruang terbuka..tak der la rasa sesak napas nii..ermm, satu lagi servis dia not bad..kiranya dalam 10 minit gitu da boleh ngap da..hehe..apa punyer bahasa daa..

oppss..uniknyer restoren ni semua menu dia ada 'bakar petai'..contohnya ikan siakap bakar petai ke, sotong bakar petai ke..haa gitu la..tapi kami pilih lala bakar petai..yang lain2 tu menu biasa2 jer..ikan siakap 3 rasa, sotong kerabu, tomyam campur, kangkung goreng belacan dan pelbagai minuman laa..

ni pestime kami datang ke sini dan kalo nak buat perbandingan dengan restoren2 lain kat area sini memang tak taw la kan..tapi bagi aku secara jujurnya aku akan cakap 'rasa' dia tu belum sampai ke tahap yang aku nak laa..'rasa tu tak berapa sampai la'..haha..ada paham??

dan yang penting restoren dia ni ada surau kat bahagian belakang..jangan asyik nak makan jer tapi waktu solat terabai..syaitan duk bertenggek kat tepi telinga..duk asyik cakap kat kita 'makan la..best nii..tak per tak yah gi solat..makan dulu..bila lagi nak makan sodap, taim ni la punn..'haa, amik ko terus cakap nga diri sendiri..'ala tak per la nanti aku qada la solat tu'..sendiri mau jawab la kan..kan...

sekian kisah aku di petang jumaat lepas..hehe..sampai umah penat giler..sok nyer masih ada 1 ari lagi kursus okeh..oppss..lupa plak, harga total untuk kami 4 orang lebih kurang RM 85..leh la korang wat bajet kalo teringin nak datang kan..

2 SUDI TAK?:

~izan~ said...

haa,selalu lalu kt sini tp xpenah singgah.ari tu tgk tv rancangan warung kita,ada dia review tmpt ni...kira murah jugak la yer kalau mkn 4 orang dlm 85 sbb ada mcm2 tu gayanya hehehe

seronoknya JJCM =)

Gadis Kampung said...

sedapnyer ikan tue...