BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 16, 2010

Raya Day Part 1

Malam raya aku kena keje..huhu.sedih yang amat la. tapi kebetulan raya pertama dan raya kedua aku off. so berkesempatan la pulang berhari raya. lalalala..hepi sungguh walaupun terkilan gak sebab tak leh wat persiapan raya pada malam raya tu..abis je kje kami berdesup balik ke klate. nasib bek jalan raya clear je..perjalanan sepatutnya 5 jam lebey jadi 4 jam setengah je..alhamdulillah kami sampai dgn selamatnya.

Sampai je depan pintu umah ada anak2 sedara je..org2 tua nya pegi sembahyang raya tak balik2 lagi. ishk..lama tul sembahyang raya. taun ni kira rugi la sebab tak sempat nak sembahyang raya. ye la,orang duk solat kami masih on da way..tsk..tsk..so, umi, abah dan adik-beradik lain balik dari solat aku berdesup mandi.jap lagi nak bersalam-salaman nih..nak mintak duit raya nih..haha..

Lepas bermaaf-maafan, makan-makan relax jap dulu. ha, citer bab makan ni best betul taun ni. baru je last pose itu ari tekak ni tringin jek nak makan ketupat daun palas, tup tup taun ni dengan jayanya umi aku jadi terajin nak wat sendiri. erm, macam tau2 jek anak dia ni nak makan!! naluri keibuan kan..umi wat sate gak, dan lain2 masakan. tapi wat tak banyak la sebab tiap2 taun lepas jek sembahyang raya kitaorang balik ke umah atok di thailand. so,acara wajib raya mesti la bergmabar2 dulu kan..ni nak tunjuk kat anak2 cucu nanti tau..hehe.

my family
kelakar tgk najwa..cute sgt2. tema taun ni oren-peach
da bukak tudung..rimas punyer pasal
alahai, berbaju kurung..so sweet!!
along..anak sdare haa

mummy n najwa

adus..kalo nak ikut kan banyak sgt pic ni. tapi nanti muak plak orang yang menengok nyer.hehe..yang banyak2 tu aku upload dlm fb la..sume pic ni kitaorang kat umah my mum la sebelum bertolak ke umah atok. sebenarnya tak jauh pun umah atok..sempadan klate-thai jek. dalam 15 minit sampai la. tapi advanture skit la sebab kena nek bot.ha, part ni memang rimas skit..da la acik ni pakai high-heel.mau tergolek masuk dalam sungai kang!
ni kat tebing sungai border klate-thai
sementara nak nek bot
da selamat menyeberang

kitaorang gi umah atok sekejap jek. jumpa sdare mare sebelah umi.adik-beradik umi ramai yang berkumpul di umah pusaka tu. time ni la kan nak sembang2 isu2 semasa..ahaks..jumpa sepupu sepapat yang da lama tak jumpa. so, lepas asar kitaorang balik semula ke pasir mas..erm,,ni la citer raya pertama kitaorang...daa

0 SUDI TAK?: