BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 8, 2010

Rambut Mahkota Wanita

Ramai yang setuju kot kalo aku katakan rambut mahkota wanita..kot la kan..tapi bagi aku walaupun bertudung rambut tetap dipeliha sebaik mungkin. tapi walau macam mana penjagaannya pun tetap ada masalah. naper ek? skang ni aku mengalami masalah keguguran yang melampau..keguguran rambut ler..! paling ketara selepas melahirkan najwa..orang kata itu normal..betul ka? tapi ntah la..

masalah yang kedua ialah kelemumur. walaupun tidak serius tapi kadang-kadang merimaskan. da macam-macam syampoo yang digunakan. tapi masih belum jumpa penawarnya..dari sunsilk tukar ke panteen. pastu tukar lagi ke Head n Shoulder. tukar pulak semula ke Sunsilk..ni bukan saja-saja tukar taw. sebab rasa apa yang dicari tak memuaskan hati la aku bertukar-tukar produk. membuat rawatan di salon rambut bukan menjadi kegilaanku. tapi bila nak potong rambut kesempatan untuk buat rawatan tu tak dilepaskan begitu saja..

syampoo terbaru yang aku gunakan K2 Professional. aku rembat kat salon masa gi potong rambut hari tu. setelah direkemen oleh staf situ rasa macam nak cuba. mana taw kot-kot sesuwaii..tapi da sebulan guna rasa hampeh gak..keguguran rambut tak der perubahan..kelemumur bertambah..uikk..mahal gak syampoo ni berbanding Sunsilk yang aku leh dapat 3 botol dengan kuantiti yang sama. penggunaannya selang sehari..tu pun bila masuk hari kedua da gatal-gatal da kulit kepala ni..rasanya guna Sunsilk lagi okey kot sebab 4 hari tak cuci dengan syampoo, kulit kepala mantain lagi..tak gatal pun..cuma rambut gugur la..


 so skang ni tengah usha2 apa produk yang sesuai..korang leh sajes tak?hehe..

2 SUDI TAK?:

ainzhoney said...

aku pun same gak. b4 ni pkai sunsilk, ni baru tukar pantene. cam ok skit ler.. kpala pun x gtal sgt.
1 more thing, ari tu pg kfc, ada 1m'cik tgor umai , pastu tu suggest aku spya beli myk utk rmbut umai, sb rmbut dia ckit. nama myk tu 'zindage' product from p.mas. xtau elok ke x? baru import, blum smpai lg... aku search kt internet, dia kate myk tu bgus untk lebatkan rambut...di jual kt jaafar rawas kelate...sekian

rusz said...

ase mcm penah dgr produk tu..cuma skang ni nk cr yg leh kontrol gugur n dandruff