BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 19, 2010

Mekap2..Kosmetik..

Adeh..arini datang mood nak apdet pasal kosmetik yang aku pakai. jangan salah paham kay..niat murni aku ni nak ber'share' dengan kowang sedikit sebanyak kosmetik yang 'ok'..mayb lepas ni kowang akan mengetes dan jika sesuwaii leh dijadikan produk kesayangan sepanjang zaman..

apa yang aku nak share nga korang ni adalah sebahagian kecil dan akan ditambah dari masa ke semasa..hahaha. ok, let's start..

SET ELIZABERTH ARDEN

set kosmetik ni adalah sebahagian daripada barang hantaran kawin aku aritu (2008)..ha, lama taw tapi still ok lagi. cuma aku da tak pakai lipstik dia tu..warna pink dan red yang sangat menyerlah kurang mendapat tempat di ati ku ini..hehe..aku suka yang soft kaler jer k..tapi dia punya eyeshadow tu kaler dia cantik..aku duk pakai yang tu jer nak gi mana-mana pun..

ok, part compact powder aku pakai produk SimplySiti. sangat-sangat sesuwaii ngan muka aku k..

ni foundation BB Cream keluaran Amy Mascara..masa duk surf tenet minggu lepas jumpa benda alah ni..baca benefit dia ati ni macam nak try plak..so, gi kat tunas manja (kedai lot tepi) terjumpa dan terus beli..tapi isi dalam tu secoet jer..huhu..RM 39.90..tak padan harga..apply kat muka ok jer, cepat meresap..tapi lama kelamaan face jadi oily sket..ermm..rasnya tak best kot ngan aku..tapi takut membazir, nak abis kan jugak sebelum beli jenama len..:-)


yang ni plak make up remover Maybelline..sangat2 best taw! ni ntah botol ke berapa da aku belasah..sebelum tido pastikan muka bersih dari sebarang mekap k..muka bersih jerawat takut nak hinggap..ngeengeh

aku guna gel pengelupasan ni baru beberapa bulan tapi kesannya amat la ummphh..sebab fungsinya sangat lembut..guna la sekerap mana pun..eh..eh..tak la..pandai-pandai jer..biasanya nak scrub muka ni seminggu sekali kan..tapi memandangkan gel pengelupasan Syahirah ni very da soft maka kita leh guan 2 @ 3 kali seminggu mengikut kerajinan la..caranya senang jer..cuci muka bersih-bersih dulu, pastu lap muka bagi keringkan and then apply gel ni mengikut kuantiti yang diperlukan..gosok la pelan-pelan sehingga keluar sel-sel mati dalam bentuk gentelan..da siapp!

pic kat atas tu blusher Revlon Floral pink..kod dia tak ingat (malas nak gi tengok) haha..kalo rasa nak wajah pinky, apply jer blusher tadi..pastu mascara Volume Express by Maybelline..beli baru sebulan lebey tapi tak pakai sangat..rasa macam berat jer kat mata..disebabkan ianya waterproof maka aku malas nak pakai..nak solat susah sebab nak kena cuci guna baby oil baru betul-betul bersih..aku nak cari yang lain..struktur lembut dan senang cuci..mayb L'oreal kot..sebab dulu penah pakai..yang satu lagi tu eyeliner Maybelline..just try ..tak syok sangat..tengah duk usha Mary Kay punya..dengar-dengar macam best jerk..tunggu dan lihat je la..


lipstik kegemaran..Maybelline Watershine..oren n pink..kaler nya soft jer. koleksi lipstik aku tak banyak sebab style aku kalo beli baru yang lama dilupakan..haha.kacang lupakan kulit tul..ahakss..aritu tengok iklan akhak siti kita keluarkan set limited edition bagi kosmetik Simplysiti..gold colour..cantik jer aku tengok..teruja punya pasal aku ajak papa gi Watson nak cari lipstik tu..nampak tak lipstik kaler gold tu? haa..sangat best taw..tapi kalo pakai ngan lipgloss limited edition tu lagi cunnn..tapi aku tak beli la..kikiki

kat sebelah tu yang kaler itam dan isi hijau muda tu adalah lipscrub. aku beli kat Bodyshop..bau sangat best dan ada pudina..sejuk jer bibir.hehe..cara pakai..amik cotton bud dan calit skit balm tu dan tenyeh secara soft kat bibir..jangan ganas-ganas taw..nanti melecet plak bibir tu..hehe..guna dalam 2x je dalam seminggu..tapi aku jenis tak rajin. kadang-kadang sebulan sekali baru guna..apa tujuan? haa..nak bagi clear kan sel-sel mati kat bibir tu..bukan kat muka ajer dia ada taw.!

warna pink sebelah dia tu apa nama nyer ek? lupa daa..ala macam lipgloss gak. aku beli kat Cosway..erm bagi aku tak best kot..hehe..wat hiasan dalam lemari jerk..dan paling best yang kaler putih tuu..bentuk macam ubat gatal tuu..nama Beprosone..haa, yang fungsi macam Vaselline tu..tapi lagi elok dari Vaselline..untuk bibir kering dan mengelupas sangat la berkesan..tak der kat farmasi ni..aku beli kat Klinik Nik Azam kat kampung aku..kalo pertama kali nak beli kena jumpa doktor dulu taw. bukan leh beli sebarangan..


ni jer kot sesi perkenalkan kosmetik ku ini..haha..cekidaut!

0 SUDI TAK?: