BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, October 9, 2010

Boring duk umah..Jom gi 'Gambang Resort City'...

Jumaat lepas (17/09) kami sekeluarga (bertiga jer) pegi jalan2 makan angin kat Gambang Resort City kat Kuantan. ala tempat yang leh mandi-mandi tuu..dipanggil water park atau taman tema air..ha gitu la. kalo ikutkan da lama kitaorang plan nak gi ke Gambang ni. ye la nak bercuti jauh2 kang banyak halangan plak. nak kena apply cuti lagi..susah skit la nak mecing cuti sama-sama ni..so, jalan terbaik bercuti je la tempat yang dekat2 jerk. lagi pun tempat dekat tak gi lagi da berangan nak gi jauh2.

Malam tu tido awal la. semangat katakan..kang terlajak plak bangun tido. papa kata akan bertolak pagi dalam kul 8 lebey kurang. aku pun sebelum tido berkemas bagai la terutama barang2 najwa tu. letak siap2 barang dia dlm bakul. sok pagi tak der la terkocoh2 plak.

Pagi tu lepas jer solat subuh kitaorang bersiap-siap nak bertolak..'hby, baju basahan tak bawak ke?
' tak yah la mami..tgk kat luar tu gelap jek. kita gi round2 jer la..tak yah mandi la'..so,skali lagi sbg istri yang baik, tak bantah cakap suami ni aku ikutkan saja la walaupun dalam hati ni da lama memendam rasa nak mandi-manda..mayb next time la mandi-manda tu..so, tak jadi bawa baju basahan.

'mami kita brenti makan dulu la. lagipn kita tak kalut sgt pun..'erm..leh la hby lagi pun lapar ni'..lepas makan bagai tgk jam da kul 10 pagi lebey da..tak per la, lagipun bukan nak mandi pn..sampai sana dalam lebey kurang 11 pagi. cuaca mendung2 gitu. tapi aku tengok orang lain datang dgn baju basahan terus..siap bawa pelampung bagai..ala..nak mandi..nak mandi..kuakuakua...

so,layan jer la...

Kat R&R..


Masa kami sampai terus masuk dalam kedai jual souvenir tu. Cari2 apa yang patut untuk dibawa balik. Tapi tak de barang yang berkenan sangat la. Tapi nak amik ati tuan kedai, saya sambar gak topi koboi tu. kuakuakua..harus la kan lagi pun kat luar nanti panasss..

depan tempat cek tiket



cantik taw view kat sini
 Lorong ni lorong pejalan kaki dan curam sikit. Kenalah jalan kaki nak ke tempat mandi2 tu. Tapi serius uols, memang cantik view dia.



Masa ni tengok ramai kaum ibu yang mandi-manda. ati ni da menggediks nak mandi jugak. tapi baju mandi tak bawak daa..




Najwa pun nak pakai gak..


Nak rileks dulu sambil layan mata nengok orang ramai mandi-manda. Masa kami datang ni orang tak ramai sangat la sebab baru seminngu lepas raya. So, tak crowded sgt..suka taw.






Jom layan najwa mandi. sempat lagi tukar baju...




Ala najwa ni tak sampai 10 minit da nangis. takut ombak..ermmm. perut pun da lapar so kami gi makan kat sini..                                   
                                          





huhh..harga makanan kat cni harus korek tabung dulu la.haha..sepinggan nasi ayam tu harga dalam rm 8 lebey. nak masuk ke Gambang resort ni tak leh bawak makanan dari luar taw! harus la pejam mata jer nak menjamu selera kat sini. tak kan tak nak makan. mandi-manda ni haru la mengundang lagu keroncong. kalo leh bawak makanan kan best..masak banyak2..makan ramai2..jimat!..kan?..kan?..

tapi hakikatnya tak boleh bawak makanan dari luar. tapi makanan baby dibenarkan kay..so,masa nak bayar cash tak diterima. just topup di kaunter dia bagi tag macam my hby pakai tuu..just scan n u can let go..haha
sebenarnya banyak lagi pic yang di snap tapi berzaman la tunggu nak upload dalam blog ni..tapi kat fb banyak saya upload kan.

kitaorang stay kat gambang sampai kul 3 lebey jer kot..tak ingat..malas tunggu lama-lama. bukan leh mandi pun. tapi sempat gak snap pic kat pintu masuk..

tu je la bagi episod kali ni.haha..berkurun lama nak publish n3 ni..so,bye..

0 SUDI TAK?: