BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 21, 2011

Pasar Petang @ Binjai

Pegi pasar petang2 ni memang kesukaan aku..korang penah?hikhik..kat kemaman ni best taw sebab boley makan ikan fresh2, sayur fresh2 dan macam lagi..biasanya bila gi pasar aku angkut family satu umah..sambil2 beli lauk-pauk sambil2 merendeq..he..

okeh, pasal pasar Binjai ni dia bukak petang. pagi tak bukak kay..aku rasa start bukak kul 3@4 pm kot..tak sure sebab aku selalu pegi kul 6pm..ye la tunggu papa balik dari keje dulu la..ramai boley tahan la pengunjung nyer..



ayam proses segar pun adaaa..
ni makcik tengah membeli..tapi pic ni diambil 2 ari lepas la..hehe

 

pakai t-shirt jer nampak gomuk
tadaa..sengallll...he..naper skit bonar beli lauk tuu?sebab aku beli untuk 2 @ 3 ari jer..bukan stok seminggu @ sebulan..haha melampau..pasar ni dekat sangat je ngan umah aku..beberapa minit jer da sampai..ari2 pun boley pegi tapi masa jer takdak..

ni ruang dalam pasar tu..ekceli pasar ni da masuk berita TV3 pasal ada keretakan pada struktur bangunannya..tapi ntah ler..mayb tak ketara kot..


ni ruang luar bangunan..
sebelah sana tuu ada gerai berderet2 orang meniaga makanan siap..laksa, bubur, goreng pisang kopok dan macam2..sebab tu aku suka gi pasar ni sebab kalo aku malas masak aku pujuk papa gi pasar ni..cepat gi beli cepat boleh makan..wakaka (pic kedai berderet tu aku tak amik..hehe)

bagi aku kemaman ni senang nak carik makan..tapi kena ikut selera orang sini la..kalo nak kira makanan sini tak begitu menepati selera aku tapi dari takde langsung ni kira boley laa..aku sajes kat orang2 yang ado di sekitar bandar Chukai ni kalo korang malas nak masak aper kata gi terjah jer pasar Binjai ni petang2..hehe..

okey, sekian...

2 SUDI TAK?:

Zefa NorAsmara said...

Tiba2 teringat buah binjai.. letak dlm budu.. hmmm, suka3x..

putrimummy said...

Salam rusz,

ada tag utk rusz,kalau sudi n rajin buat la..hehe

http://cubatrytest-putrimummy.blogspot.com/2011/01/nak-join-deqlis-birthday-giftaway.html