BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 25, 2011

Tunaikan Janji

Sabtu lepas aku dan my hby pegi kedai letrik nak beli perkakas letrik la..hee..nak beli satu dua benda untuk umah tapi beli satu jerk sebab yang satu lagi tak mengikut citarasa mak datin nih..tetiba..wakaka..perkakas umah aku kan banyak lagi yang perlu dibeli..yola dulu duk berjauhan so eksen macam orang bujang je la..guna mana ado..skang ni da menetap bersama kluarga terchinta maka situasi tu lain sikit la..hihi..

pegi kedai letrik seng heng kat bandar chukai utama ni haa..beli la vacum jenama electrolux..kaler merah lagi..


aku suka brand ni sebab fungsi dia bagus dan yang penting rege tak mahal mana pun..mampu dimiliki oleh semua golongan..eceh, nak jadik jurujual plak..hikhik

lepas tu papa kata beli la terus adiah tepon untuk epul (anak sedara aku)..aritu kan aku da janji nga epul nak adiahkan tepon kat dia sebab dapat cemerlang dalam PMR..tapi aku gitau papa tunggu mummy dapat gaji dulu la..dia suruh beli gak guna duit dia..katanya sama jer duit saper2 pun..so, tanpa buang masa kami terus pegi kedai tepon kat area situ gak..maka ni jer la yang mampu aku beli pun..

sony ericsson
 untuk budak2 tengah sekolah da elok sangat da..tak perlu bagi yang mahal2..nanti dorang ni asyik demand benda yang mahal2 jer nanti..masa serahkan fon ni da berbakul2 pesanan aku dan my hby titipkan buat epul..
'belajar rajin2..dengar cakap orang tua...jangan asyik nak joli walaupun nak SPM lambat lagi..macam2 lagi la pesanan dari penaja ni..haha

kemudian my hby kata nak pegi mancing udang plak petang ni..nak gi dengan epul..ekceli ni la hobi dia selain berkebun (kunun)..tapi sejak aku pindah kemaman ni da setaun dia tak gi mancing ikan..yo la takkan nak tinggal bini dia dan anak kat umah plak..nanti aku bowing..hehe..disebabkan peralatan mancing udang takde lagi maka kena la beli..duittt lagi..huhu..tak per la minat dia takkan nak halang. lagipun guna duit dia kan..kuikui..ni la benda yang dia bersungguh2 beli aritu..

sebahagian yg dibeli..
 petang tu dorang berdua pegi mancing dalam kul 3 pm lebey..balik kul 6 pm lebey..asar pun da nak balik..solat pun semput2..ishkk...tapi sekor udang pun tak bawak balik..cian my hby asyik kena sindir nga bini dia jer..haha

0 SUDI TAK?: